Swedish Animal Aid

Alla djur har rätt till ett hem

Sammanfattning april till juni 2020

Trots Coronan så lyckades vår veterinär Andrei Tudor att slutföra den kampanj som jag och Lilian Andersson från föreningen “Gatuhundars rätt till liv” beställde i februari. Denna betalas av de insamlade medlen vi fick in under vår resa till Rumänien, februari 2020. Då bidrog båda föreningarna med donerade pengar. Perioden april till juni har det utförts och betalats för 115 kastreringar. Fram till juni 2020 har vi bekostat totalt 221 kastreringar varav 17 katter, resterande hundar. På grund av Coronan och utegångsförbud i hela Rumänien blev inte kastreringskampanjen för de 20 gatuhundarna av. Rescuen Mirela Mia lyckades dock fånga in och kastrera tre av dem. Den fjärde hunden hade Babiosis vilket innebar att den behövde behandlas innan kastrering. Den blev sedan kastrerad i juni månad, det var Mirela som betalade dessa med hjälp av donationer från Tyskland. Den hunden fick också sitt ben amputerat på grund av en skada, den bor idag med Mirela och hennes man Dragos. Av de fyra valparna som fanns på plats i februari överlevde endast en, han fick ett nytt hem i Tyskland.

När jag (ordförande) och ordföranden i föreningen “Gatuhundars rätt till liv” var nere i Rumänien i mitten på februari träffade vi lokala representanter för föreningen “HAM Piatra Neamt”. Vi har nu fått till ett samarbete med, även kommunen Piatra Neamt har visat intresse för vårt arbete. De stöttar dock inte med pengar - ännu. Vi har däremot blivit promotade på kommunens officiella FB-sida vilket vi tycker är stort, det är ett genombrott som vi kan se. Föreningen HAM Piatra Neamt har varit med och anordnat/samordnat den stora kastreringskampanjer som just nu rullar på. 260 platser för kastreringar finns för närvarande. Med mer donationer kan vi utöka dessa platser.

Vi har haft en hel del sjukdom i styrelsen våren/tidig sommar, det har orsakat problem med styrelsemöten men från augusti är vi igång med möten igen. Två personer lämna styrelsen av privata skäl, vi tackar dem för denna tid och hoppas att de så småningom har möjlighet att komma tillbaka till oss. Fortfarande gäller att vi ska arbeta långsiktigt, kastrera för alla pengar som kommer in samt samla mat/donationer som vi skickar ner till djuren.

Vi har under perioden lyckats skicka ner ytterligare åtta pallar med mat/donationer. Denna gång gick alla pallar till rescuen Mirela Mia. Hon fick totalt ca fem ton donationer varav ca 3700 kilo var mat. Resterande var saker till bland annat det nya shelter hon har byggt. Maten kördes återigen med trailer genom ett Corona-smittat Europa och transportföretaget lyckades få ut pallarna vidare till Mirela Mia. Då transportkostnader (100 euro/pall) bekostas med donationer delar vi kostnaden med rescuern som får sakerna. Vi betalar ner till Rumänien och från transportföretaget betalar rescuern till sin plats. Detta för att inte belasta ekonomin för hårt.

Vi har ju numera en revisor och hon har skickat in deklaration, redovisning till Svenska Djurskyddsföreningen (då vi fick donation från dem 2019) och ansökan som godkänd gåvomottagare. Skatteverket lyckades dock att slarva bort ansökan så den måste göras på nytt.


Sammanfattning januari till mars 2020

Vi har haft en rivstart på året när det gäller kastreringar och har i perioden genomfört 106 kastreringar. I mars slog Coronan till och i stort sett all aktivitet avtog. Utegångsförbud i hela Rumänien hindrar i stort sett allt! Vi hade en insamling till ca 20 gatuhundar som vi ville kastrera akut i februari/mars men det kunde inte genomföras. Mirela tog in de valpar som gick i den gatuhundsflocken. Tyvärr var tre av fyra valpar sjuka i både parvo och Babiosis (fästingburen sjukdom) och de klarade sig inte.

Jag (ordförande) och ordföranden i föreningen “Gatuhundars rätt till liv” var nere i Rumänien i mitten på februari. Vi träffade då lokala representanter som vi hoppas kunna bygga ett samarbete med. Ju fler föreningar som jobbar tillsammans desto bättre arbete kan vi göra. Vi träffade också de rescues som vi försöker att hjälpa, Mirela Mia och Oana Popa.

Vi har haft tre styrelsemöten under perioden där vi bland annat har antagit att vi fokuserar vårt arbete i området runt Piatra Neamt. Vi väljer det eftersom vi då kan mäta resultatet av alla kastreringar vilket är mycket viktigt. Färsk statistik från Publik Shelter (PS) visar att det i första kvartalet 2018 kom in ca 150-180 valpar till PS och samma period för 2020 visar 20 valpar. Det är ju inte bara vi som gör kastreringskampanjer i området men vi är de enda som har kontinuerliga kampanjer. Vi ska arbeta långsiktigt och fortsätta jobba i samma riktning. Vi har även gjort ett nytt förslag på stadgar som ska antas vid ett extrainkallat årsmöte 2020-04-13. Vi ska då anta eller förkasta förslaget. Det kommer att läggas ut på hemsidan när allt är klart.
Vi har under perioden lyckats med bedriften att akut skicka ner fyra pallar med mat och andra förnödenheter, ca 2600 kilo. Maten kördes med trailer genom ett Corona-smittat Europa och transportföretaget lyckades få ut pallarna till de rätta mottagarna.
Vi kommer under året fortsätta jobba med dokumentation och styrdokument. Vi har ju en revisor och vi väntar just nu på att få den färdiga versionen av revisionen och deklarationen ska lämnas in. Många andra saker planeras under året, resor, event, kampanjer osv. Hoppas att ni vill följa med på vår resa.


Sammanfattning oktober till december 2019

Under perioden har vi genomfört 168 kastreringar. Målet för 2019 var 1000 styck. Vi har under året lyckats med att totalt betalat/delbetalat 909 kastreringar, (totalt på två år har vi gjort 1582 st). Det är den enda väg att gå då man jobbar med djurskydd. Om vi kör detta spår kommer hundar in i shelter att minska, mindre påkörda/skadade djur, mindre djur på gatan vilket innebär, så småningom, ett högre värde på djuren. . Ett långsiktigt arbete men det är bara till att fortsätta jobba i samma riktning. Veterinär Andrei Tudor har utfört de flesta kastreringar i Piatra Neamt och i byarna runt omkring. Våra kastreringar betalas via insamlade medel, främst sponsring, lotteri och insamlingar.
Vi har under perioden skickat ner ytterligare sex pallar med mat, 2676,8 kilo. Det innebär att vi under 2019 skickade ner totalt 29 pallar med mat, 12 565,5 kilo, samt ytterligare material, ca 1,2 ton, som kan användas på plats. Vi har under 2019 samlat in totalt 13 349,7 kilo mat och det är att göra skillnad!
Vi hade årsmöte i december 2019 och valde in fler styrelsemedlemmar. Vi kommer under nästa år att jobba en del med dokumentation och styrdokument. Vi har en revisor och vi har ansökt om att bli godkända gåvomottagare hos Skatteverket. Vi kommer även att gå in i ny upphandling med Länsstyrelsen då det gäller djurtransporter. Många andra saker planeras under året, resor, event, kampanjer osv. Hoppas att ni vill följa med på vår resa.Sammanfattning juli till september 2019


Under perioden har vi genomfört 429 kastreringar. Målet för 2019 är 1000 styck. Vi har haft ytterligare en kastreringskampanj i och omkring staden Baia Mare 29-31 augusti. 156 djur blev kastrerade. Kampanjen är ett samarbete mellan oss och tre tyska organisationer. Kastreringarna utfördes som vanligt av RED VETS-PET CLINIC från Sibiu och kostnaden delades på oss fyra föreningar.

Veterinär Andrei Tudor har utfört de flesta kastreringar i Piatra Neamt. Våra kastreringar betalas via insamlade medel, främst sponsring, lotteri och insamlingar. All information om kastreringar som görs i/runt staden Piatra Neamț finns på Adrianas facebooksida

I månadsskiftet augusti/september var ett gäng från föreningen nere hos Adriana och Oana. Två av oss körde ner bil med hästtrailer som var fullastad med saker, ca 1,2 ton med allt från mat till koppel, leksaker, textil samt tre förråd (som vi tidigare samlat till) tre kärror för att spara Adrianas och Oanas ryggar m.m. I vanlig ordning träffade vi borgmästaren i staden Piatra Neamt. Vi berättade återigen om vårt arbete och donerade en av våra fina almanackor. Vi hoppas att detta kommer att leda till något bra i förlängningen. Vi var i det kommunala sheltret (PS) i Piatra Neamt för att med egna ögon se hur det ser ut. Tyvärr är detta PS som avlivar hundar, det finns så många hundar som föds till ett liv på gatan och sedan hamnar i PS. Därför försöker vi att göra så mycket kastreringar som möjligt! Vi deltog också två kastreringskampanjer varav den ena var enbart gatuhundar som bor inne på ett fabriksområde. Vi hälsade även denna gång på hos Oana som har otroligt mycket valpar i sitt hägn. Vi kan återigen konstatera att det jobbas för fullt på alla håll för att hjälpa djuren.

Den 27 augusti kom trailern och vi kunde skicka iväg ytterligare ca 2850 kilo djurmat till Rumänien, sex pallar fullastade med mat och annat. Maten anlände till Adrianas ställe en vecka senare och vi kunde hjälpa till med avlastning av mat och andra förnödenheter.

Hittills i år har vi skickat ner ca 9900 kilo mat till behövande djur. Vi har köpt in almanackor som vi kommer att sälja till förmån för föreningen. Välkomna att beställ en almanacka, pengarna går till kastreringar!Sammanfattning april till juni 2019


Under perioden har vi genomfört 280 kastreringar. Målet för 2019 är 1000 styck.. Veterinärer Andrei Tudor har utfört de flesta kastreringar. Han är för övrigt före detta adept till den kände veterinären Aurelian Stefan. Våra kastreringar har betalats via insamlade medel, främst sponsring, lotteri och insamlingar. Förutom Andrei Tudor, Liana Ichimoae och Raluca Davidov är det nu ytterligare två nya veterinärer som Adriana har knutit till vårt gemensamma kastrerings-program. All information om kastreringar som görs i/runt staden Piatra Neamț finns på Adrianas Facebook-sida.

Vi har också haft en kastreringskampanj i och omkring staden Baia Mare. 188 djur blev kastrerade. Kampanjen skedde i ett samarbete mellan oss och tre tyska organisationer. Kastreringarna utfördes av RED VETS-PET CLINIC från Sibiu.

I maj gjorde vi en rundresa hos alla våra rescues. Vi började hos Adriana där vi träffade två borgmästare, en i staden Roznov och den andra i Piatra Neamt. Det var andra gången som vi träffade honom. Målet med dessa möten är att hitta gemensamt samarbete för att göra större kastreringskampanjer. Vi genomförde också en kastreringskampanj, 23 djur blev kastrerade (några av dem lite innan kampanjen). Vi hälsade på hos Oana som just nu har otroligt mycket valpar i sitt hägn. Vidare träffade vi den kände veterinären Aurelian Stefan och gjorde ett besök på hans klinik i Bukarest, Center of hope. Aurelian gör mycket kastreringar, även för de fattiga - då jobbar han gratis. Vi hann också rädda en liten hundvalp - May. Vidare upp till Cluj Napoca och Baia Mare där den stora kampanjen hölls. Vi var även och hälsade på Judith och Ioana innan vi återvände till Sverige. Vi kan konstatera att det jobbas för fullt på alla håll för att hjälpa djuren.

Den 13 juni kom trailern och vi kunde skicka iväg ytterligare ca 2000 kilo djurmat till Rumänien. Vi har just nu ca 1300 kilo mat som ligger packat på pallar, vi väntar nu på ca 700 kilo till så att vi kan packa färdigt och skicka ner maten. Denna gång är det Adriana och Oana som kommer att få matdonationer. Hittills i år har vi skickat ner ca 6,3 ton mat till behövande djur. I transporten 13 juni hjälpte vi även en annan förening att skicka med 2 pallar med kläder/leksaker och diverse saker till hästar (det finns rescues som även räddar hästar/åsnor då även dessa djur far illa). Vi har fått ett nytt samarbete med en affär som kommer att donera mat till oss.

Vi har fått foldrar och visitkort. Foldern ligger också på vår hemsida för utskrift. Förhoppningen är att fler affärer vill donera mat till oss.

Eftersom vi har ramavtal med Länsstyrelsen så är vi godkända för djurtransporter. Även polisen kan använda oss då det gäller omhändertagna djur. Vi hade vår första transport för polisen i slutet på juni. Ärendet slutade bra.Sammanfattning januari till mars 2019


Under perioden har vi genomfört 32 kastreringar, 25 hundar och 7 katter. Dessa har kastrerats hos veterinärerna Andrei Tudor och Liana Ichimoae och betalas med insamlade medel via sponsring. Liana Ichimoae och Raluca Davidov är två nya veterinärer som Adriana har knutit till vårt gemensamma kastreringsprogram. All information om kastreringar som görs i/runt staden Piatra Neamț finns på Adrianas Facebook-sida.

Vi har haft 2 transporter med mat och annat som behövs, exempelvis lakan, handdukar, filtar m.m. Sammanlagt 4198,7 kilo insamlad hund/kattmat har transporterats till Rumänien. I dagsläget är det 9 olika rescues som fått del av denna mat. Maten skickas med trailers från Rumänien som varit i Sverige med last och återvänder dit. Varje pall kostar 1000 kr. Det är 11 pallar som vi har skickat ner.

Vi sökte sponsring till kostnaderna för dessa transporter. Vi fick en donation på 10 000 kr från Svenska Djurskyddsföreningen. Varannan transport kommer betalas med pengar från deras donation. Varannan transport bekostas i samarbete med två tyska organisationer och Monika Bohoni.


Det kostar att bedriva vår verksamhet! Vill du bidraga med en donation?
Swish 123 543 89 57
Bankgiro 737-5090
Bankkonto 8150-5 693 789 428-2

Sammarbetspartners


sponsor Salvati Animalele

Salvati Animalele

My name is Monika, vicepresident of Salvati Animalele organization. My life goal is to help as much as i can any animal in need. At my workplace i have a small shelter of about 30 dogs and 10 cats capacity. Since 2018 I volunteer in administrating Baia Mare public shelter with about 300 dogs. Besides this i also manage about 50 international adoptions monthly and deal with the paperwork and make sure they leave in good health conditions. Facebook page Salvati animalele si also in my care and all this along with my 8 hours full time job. My wish is one day i would be able to see the city with no abandoned animals because in my 10 years activity i faced difficult cases, mistreated animals and all of these terrible experiences marked my soul.

Ordförande skriver: Vi supportar Monika med pengar till kastreringskampanjer samt donerar mat.

Länk till facebook-sida

sponsor HAPPY BUBU -little haven

HAPPY BUBU -little haven

I saved animals all my life. I start rescuing in 2012 with one dog. From beginning the dog around my work. And of course in time, the number of dog and cat became bigger and bigger.
All this time i struggle to put the animals in safe place i moved theme from place to place. I built and un.build many kennels because i was moving place to place. In 2015 when these owners came to the place i work now, they agree to care dogs in this place.
So from a few, 15 maybe, i got to over 40 dogs and around 40 cats.
Today i have 40 dogs and a mom with 8 puppies, 16 dogs in 2 fosters, 38 cats at work, 12 cats in foster, and 35 cats at my own home.
Im also colaborate with public shelter to be sure that the dog is OK. Also il save dogs from ps.
In big lines this is my story.

Ordförande skriver: Vi supportar Oana med pengar till mat, sponsring hundar, kastreringar och veterinärvård.

Länk till facebook-sida