
Hej på er alla!
Här kommer det sista och sorgliga avskedet till er alla 🙁
När ni läser detta kommer jag att vara borta.
Det är inte många av er som vet om men så här är det…26 mars 2021 fick jag diagnosen bukspottkörtelcancer. Den är obotlig och nu har den tagit mitt liv.
Vanligtvis överlever man inte så länge med denna cancer, det är 25% chans att överleva i fem år. Jag har lyckats att överleva tre år vilket jag är stolt över. Jag tror att en bidragande orsak till detta är att jag har haft SAA. Vi har packat pallar och den glädje som jag känner när pallarna når djuren i Rumänien har varit som ett livselixir för mig. Jag vet vad det betyder för de rescuers som får ta del av foder och annat.
Två operationer 2021 och År 2022. Packade vi minst 62 TON foder under 2022 samt annat som behövs, totalt 114 pallar skickades ner 2022. Ni som har donerat foder och annat till transporter har gjort en fantastisk insats. Jag har många gånger tänkt på er med otrolig tacksamhet <3
Ni som har hjälpt oss att samla ihop och ni som har donerat… Ett stort, varmt tack <3 Ni är så oerhört viktiga personer!
Tyvärr så har det de senaste åren inte varit så mycket pengar till kastreringar. Å andra sidan har vi lyckats att påverka, med hjälp av Rumänsk lag, så att fler och fler kommuner i Neamt county har avsatt pengar till kastreringar. Det är otroligt viktigt! Att förebygga valpar/kattungar är, enligt mig, så mycket viktigare än att släcka “akuta bränder”.
När pengarna inte räcker till så måste man välja mellan ”pest” eller ”kolera”! Man måste välja mellan att betala veterinärkostnader/foster eller avlivning. Hörde för några dagar sedan att en rabiessmittad hund satt i ett public shelter…Vilket liv har den hunden med den sjukdomen? Rabies…vem ska ge den hunden kärlek? Det är ju omöjligt! Bättre då att den får somna in.
Jag vill också höja ett varningens finger för adoptioner!! Adoptionsvärlden är en smutsig värld! De gör få eller inga kastreringar. Det betyder för mig att de inte vill kastrera hundar… Så otroligt många i Rumänien som tjänar pengar på adoptioner och transporter av dessa hundar. Då försvinner ju deras levebröd och betydelse för dem själva! Så låg nivå! Det är samma sak bland “adoptionsföreningarna” i Sverige!
Till sist…Många kallar sig för djurskyddföreningar. Enlig SAOL https://svenska.se/saol/?hv=lnr84677 betyder djurskydd att värna och skydda djur. Det finns
många sätt att göra detta men i dess rätta bemärkelse betyder det att skydda och värna. Hur gör man då det? Ja, inte genom adoptioner där man faktiskt gör ekonomiskt vinst på djuren…Man förebygger! Om det finns ett problem (i detta fall djur som dumpas, misshandlas och överges) så FÖREBYGGER man genom kastreringar. INGA adoptionsföreningar vill hjälpa oss. Är de då en “djurskyddsförening”? NEJ! Jag tror att de vill hjälpa för sitt personliga välbefinnande! Inte för djuren! Med era donationer betalar de ut löner istället, det är bara att titta på årsredovisningen som de stora föreningarna lägger ut varje år.
Ingen förening i “Djurskyddsförening” i Sverige, förutom Svenska Djurskyddsförening, har velat hjälpa oss med kastreringar (stort tack till SDF) Motivering för de andra föreningarna att inte hjälpa djur i andra länder? Att de bara hjälper “svenska” djur. Är man då en djurskyddsförening? Med era donationer betalar de ut löner istället.
Så, detta är mitt sista inlägg i vår grupp på FB @Swedish Animal Aid, på den öppna sidan Swedish Animal Aid och på vår hemsida https://swedishanimalaid.se/.
Än en gång… Tusen tack till er som har hjälpt till <3 Goda och varma hälsningar från Cecilia

Välkommen till Swedish Animal Aid
Jag har alltid ömmat för utsatta djur. Människan kan vara riktigt grym ibland! 2015 adopterade vi vår första rumänska hund. Jag fick då upp ögonen för hur illa djur i Rumänien har det och har sedan dess haft tanken om att hjälpa till på något sätt. Under åren som gått har vi adopterat 5 rumäner till (2 i jour just nu samt en rumänsk katt). Jag har träffat och lärt känna många eldsjälar i Rumänien – de goda rumäner som liksom jag vill göra gott för djuren. Idag har jag ett litet nätverk av eldsjälar som gör sitt absolut yttersta för dessa djur.
Då jag och min brorson Dennis Glans skulle åka ner till Rumänien för att hälsa på i november 2017 startade vi en spontan insamling. Det resulterade i ca 23 000 kr. Den tacksamhet som vi kände när vi överräckte pengarna kände inga gränser och därmed föddes idén till en förening som samlar in pengar och annat för att hjälpa dessa eldsjälar på plats. Namnet Swedish Animal Aid kom till när vi satt i en söndrig bil strax utanför Turda (med ökänt kommunalt shelter).
Egentligen så är inte den viktigaste delen att adoptera ut djur till Sverige – det viktigaste är att förebygga att djur föds till en värld där ingen önskar att ha dem – det viktigaste är att kastrera för att förhindra nya ungar som sedan lämnas åt sitt öde, svält, misshandel eller att frysa ihjäl då de inte har något skydd.
Resursbrist är en konstant fiende. Min förhoppning är att förutom insamlingar till kastreringar också samla in mat som vi kan köra ner till Rumänien. Jag vill också samverka med andra eldsjälar, både i Sverige, Tyskland och Rumänien så att vi tillsammans kan bli starka och göra en skillnad. Vi försöker även att påverka på politisk nivå.
/Cecilia To
Vårt arbete
Vårt mål: Att göra så många kastreringar som möjligt.
Vår vision: Tillsammans kan vi ge djuren i Rumänien ett värdigt liv utifrån deras unika och individuella förutsättningar.
Denna sida är tänkt som en biståndssida för de rumänska hundar och katter som far illa varje dag. De föds oönskade och många människor i Rumänien uppvisar en omänsklig grymhet mot dess djur. Sedan finns det dessa underbara eldsjälar som gör allt för att hjälpa och underlätta för dessa individer.
Ledordet är kastreringar och det är vad vi brinner för.
Kastreringar är det enda sättet att stoppa alla oönskade valpar. Om många organisationer kan göra sin del i samverkan med dessa fantastiska eldsjälar kan vi i vart fall komma en bit på väg. Så vår tanke är att i första hand samla in pengar till kastreringar men också mat/saker till djuren.
1,127
Kastreringar 2022
60,282.59
kilo foder (114 pallar) 2022
1,229
Kastreringar 2021
29,866.2
kilo foder (61 pallar) 2021
922
Kastreringar 2020
14,719
kilo foder (38 pallar) 2020

Våra gratis steriliseringskampanjer för hundar och katter har avbrutits i Neamt på grund av brist på pengar
Från och med idag, den 23 september 2022, kommer de samarbetande läkarna från Piatra-Neamț-området (veterinär Andrei Tudor), det romerska området (veterinär Andrei Lungu), Roznov-området (veterinär Raluca Davidov), Dochia-området (veterinär Loredana Berea) ) kommer inte längre att kunna utföra gratis steriliseringar.
Du kan läsa hela pressmedelandet under fliken Media.
Swedish Animal Aid får stor donation från Svenska Djurskyddsföreningen

Swedish Animal Aid får stora donation från Svenska Djurskyddsföreningen
Tryck här för att läsa mer om första donationen
Tryck här för att läsa mer om andra donationen
Följande företag/peroner har donerat 10.000kr
Stockholmshundarna
Anne Sillanpää och Mats Gädda på Yttertak Vest AB
Djurskyddet Westra Wermland
Gatuhundarnas Rätt till Liv
Läs mer om detta pågående projekt här
Lyssna på en intervju med Cecilia To i P4 Jönköping - från 22/1-2021
Lyssna på en intervju med Cecilia To i P4 Jönköping - från 26/11-2021
- Styrelsen -

Cecilia To
ORDFÖRANDE

Reiulf Larsen

Helena Syrén
Ledarmot

Birgitta Glans
Suppleant

Lilian Andersson
Sekreterare

Gerd Karlsson
Revisor

Policydokument
Ladda ner våra policydokument:
Ditt bidra är viktigt!
Bli månadsgivare idag!
Bankgiro 737-5090 eller
Bankkonto 8150-5 693 789 428-2

Stadgar
STADGAR för Swedish Animal Aid
org nr 802513-3615.
Reviderad vid årsmötet 3 december 2021.

Våra tillstånd
Tillstånd enligt Djurskyddslagen 6 kap 4 §
Vi har ramavtal med Länsstyrelsen i Jönköpings län gällande djurhem och djurtransporter.
Godkänd transportbil för djur samt tillstånd som transportör.
Traces för transporter inom EU.