Swedish Animal Aid

Alla djur har rätt till ett hem

Swedish Animal Aid 5år!!!

hundvalp

En kort summering av våra första fem år som förening.

Tillsammans har vi i vår förening stöttat djuren på plats i Rumänien genom donationer och bidrag från Svenska djurskyddsföreningen.

Sommaren 2018 började vi samarbetet med Andrei Tudor med kastreringar i Neamt county. Idag har vi ett litet team med sex veterinärer som utför kastreringskampanjer. Vi har sedan februari 2018 ett företagskonto och från augusti 2019 en egen revisor. Vi hade aldrig vågat hantera donationer utan hennes hjälp, vi har varje år deklarerat vår verksamhet.

Kastreringar är föreningens viktigaste mål. Detta för att förhindra nya, oönskade valpar som många gånger går grymma öden till mötes. Tyvärr var vi tvungna att stoppa kastreringarna i september 2022 på grund av bristen på pengar. Sorgligt nog så underhåller adoptionsvärlden en mycket oetisk handel med djur, både via smuggelhundar och adoptioner. Om vi då gör kastreringar så minskar tillgången på djur och därmed riskerna för djuren och samt ökar dess värde som individ.

Enligt PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) så förhindrar en kastrering mins 67 000 nya valpar/kattungar på sex år.

  • Vi har samlat in, packat och skickat ca 123 869 kilo skickat foder till djuren i Rumänien, totalt 242 pallar.

  • Vi har supportat 4850 kastreringar.

  • Vi har fått ner en mobil veterinärklinik som kommer till användning för kastreringar och enklare sjukvård till djuren. Djurägare får också information om djurskydd. Svenska Djurskyddsföreningen har stöttat både med fondmedel och donationer i form av utrustning.

  • Påverkat lokala politiker i Rumänien för att få dem att börja stötta kastreringskampanjer. I slutet av år 2022 började det att lossna rejält och flera kommuner i Neamt county har nu avsatt pengar till kastreringar.

  • Insamlingar och stöd till olika rescuers och deras djur.

  • Vi har också skickat ner kläder och annat till de många fattiga människor som bor i Rumänien.

  • Vi stöttade tillsammans med Svenska Djurskyddsföreningen djuren i Ukraina med foder, vacciner och pass när kriget bröt ut.

  • Vi har gjort några adoptioner så att glada vovvar fått ett bra liv i Sverige. Pengarna vi då har fått in har gått till betalningar av kastreringar.

  • Vi har ”dammsugit” hela djurskydds-Sverige för att söka fonder. De som supportar oss är Svenska Djurskyddsföreningen vilket vi är otroligt tacksamma för. Vi har inte lyckats att hitta någon mer som vill supporta vårt arbete förutom ni som donerar. Vet ni vilken skillnad ni gör?

Allt detta tack vare er som troget har donerat till oss, år efter år. Om man samarbetar kan man förflytta berg!

Självklart vill vi också tacka alla våra sponsorer. Länkar till deras respektive FB-sidor ligger under fliken Sponsorer.

Anjinsans Hund o Katt i Helsingborg
Arken Zoo A6 i Jönköping
Arken Zoo Solåsen i Jönköping
Arken Zoo (Trollhättan, Etage)
Bozita Sverige Katt
Djurkompassen Nässjö
Dogman Skövde
Dogman Ingelsta i Norrköping
Dogman Väla i Helsingborg
Doggy AB
Hund och Katt Helsingborg
Helsingborg Huskvarna Hund & Katt
Imazo AB
Mjau
Petgood Borås
Rilo Zoo Jönköping
ZOO.se Stockholm
ZOORF – Zoobranschens Riksförbund

Utan er alla hade vi inte överlevt som förening. Vi ber ju om donationer till… det som ska bli ingenting. Till slut, tack till er alla som bidrar. Utan er är vi inget.

Translate »